Kombi Bakımlarında Elektrik Güvenliği Nasıl Sağlanır?

 
Elektrik, insanları öldürebilir, ciddi şekilde yaralayabilir veya mal/mülkünüze zarar verebilir. Bununla birlikte, kombi gibi elektrikli cihazlara yakın veya elektrikli cihazlarla bizzat çalışırken, kendinizin, çalışanlarınızın ve çevrenizdekilerin yaralanma riskini önemli ölçüde azaltmak için basit önlemler alabilirsiniz. Bu bölümde bu önlemlerin bir özeti verilmektedir.
 

Elektriğin Tehlikeleri nelerdir?

 
Elektrikle çalışmanın ana tehlikeleri:
  •   Elektrik çarpması veya direk temastan kaynaklanan yanıklar.
  •   Elektrikli cihaz veya tesisatlardan kaynaklanan alevlere/kıvılcımlara maruz kalma ve sonucunda yangın çıkması.
  •   Uygun olmayan elektrikli cihazlardan kaynaklı patlama oluşması.
Ne yapmam gerek?
 
Çayyolu Elektrikçisi Bakım ve OnarımHerhangi bir elektrik problemi hakkında aşağıda belirtilen başlıkları kapsayan bir değerlendirme yaptığınızdan emin olmalısınız:
  •   Elektrik probleminden dolayı kim zarar görebilir
  •   Risk seviyesi nasıl belirlendi
  •   Bu riski kontrol etmek için alınacak önlemler.
Risk değerlendirmesi yapılırken kullanılan elektrikli cihazın tipi, kullanım şekli ve kullanıldığı ortam dikkate alınmalıdır.
 
Elektrik tesisatının ve elektrikli cihazın:
  •   Kullanım amacına ve çalışma koşullarına uygun olması
  •   Sadece tasarlandığı amaç için kullanılması gerekmektedir.
Sigortalar, devre kesiciler ve diğer cihazlar korudukları devre için doğru sınıflandırılmalıdır. İzolatörler ve sigorta kutusu kasaları kapalı tutulmalı ve mümkünse kilitlenmelidir.
 
Kablolar, fişler, prizler ve bağlantı parçaları çalışma ortamı için yeterince sağlam ve yeterli düzeyde korunmalıdır. Acil bir durumda gücü hızlı bir şekilde kesmek için makinelerde erişilebilir bir anahtar veya izolatör bulunduğundan emin olunmalıdır.
 

Elektrik Bakımı Nasıl Olmalı?

 
Makul bir şekilde uygulanabilir olduğu sürece, tehlikeyi önlemek için elektrikli cihaz ve sistemlerinin korunduğundan emin olmalısınız.
Taşınabilir cihazlar da dahil olmak üzere elektrikli cihaz kullanıcıları görsel olarak kontrol yapmalıdır. Tehlike anında cihazı derhal kullanımdan çıkarmalı ve kontrol etmelidir.  Eğer aşağıdaki durumlar söz konusu ise elektrik malzemesi tamir edilmeli veya değiştirilmelidir;
  •   Fiş veya konnektör hasarlı
  •   Kablo onarılmış olmasına rağmen güvenli değil veya dahili kablolar görünüyor ise.
  •   Yanık izleri veya lekeler var ise.
Onarımlar yalnızca yetkili bir kişi (elektrikçi) tarafından yapılmalıdır (işi güvenli ve emniyetli bir şekilde yürütmek için gerekli beceri, bilgi, tecrübe ve deneyime sahip bir elektrikçi).
 
Hasar görme olasılığı yüksek olan sistemleri daha sık kontrol etmek gerekmektedir (Örneğin; düzenli veya sık sık taşınan veya zor ortamlarda kullanılan taşınabilir elektrikli aletler ve ekipmanlar). Donanımın hasar görme olasılığı daha düşük olan elektrikli aletler için daha az sıklıkta denetim yapılması gerekir (Örneğin, masaüstü bilgisayarlar vb.).
 
Küçük, pille çalışan ürünler veya elektrikli bir adaptörle çalışan dizüstü bilgisayarlar, kablosuz telefon vb. için görsel kontroller genellikle gerekli değildir. Ancak, bu tür cihazların elektrikle çalışan adaptörü görsel olarak kontrol edilmelidir.
 
Portatif cihazlar da dâhil olmak üzere elektrikli cihazın yetkili bir elektrikçi tarafından resmi olarak incelenip incelenmeyeceğini veya test edilip edilmeyeceği dikkate alınmalıdır. Ayrıca bunun yapılması gereken periyotları da düşünmek gerekmektedir.
 
Okuduğunuz Makale Çayyolu Elektrikçisi https://www.cayyolu724elektrikci.com/ tarafından hazırlanmıştır.